Sådan begyndte det.

Midt i firserne beskæftigede jeg mig kun med færdsel på vandet i teorien, som tilskuer og som passager på færger.
Så tog min datter, Mia-Maria, et kursus i kajak–roning hos "Kajakklubben Esrum Sø", arrangeret af ungdomsskolen. Hendes storebror, Simon, blev fristet til at prøve, og til sidst fik jeg selv muligheden.

LÆKKERT !!

Elevhold i kajak–roning
Et hold elever i kajakroning –
ham med den grønne båd længst ude
har været i vandet.
At ro kajak er både sjovt, spændende og rigtig god motion, og så deler KKES klubhus med "Hillerød Sejlklub", som har en del joller liggende på pladsen mellem klubhuset og søen.
Min gamle Laser–jolle
Min go'e gamle Laserjolle.
Den var flot med det blå
sejl, som Stine ikke fik med!
Blandt bådene var der en "Megin"–jolle, som lå længe med vand til lønningen. Den kikkede jeg mange gange på, og en mand fra sejlklubben spurgte, om det var min, hvilket jeg måtte beklage at det ikke var.
Men snakken endte med, at jeg prøvede at sejle "Laser"–jolle. Det var skægt, så jeg fortsatte med at lege med Laseren samtidig med, at jeg roede kajak. Blot irriterede det mig at skulle dele Laseren med andre, fordi der var ændret på lineføringen hver gang man skulle ud, så jeg anskaffede en selv.
Nu er det år siden, jeg har roet kajak, og Laseren er solgt og sejler nok stadig rundt på Roskilde Fjord med en pige, som jeg håber, stadig er lige så glad for båden, som hun var, da hun overtog den – og som jeg har været for den.
Til gengæld har jeg nu anskaffet mig 2 andre skibe: en lille kølbåd, en "Drabant 22" og en "With"–jolle.
For Drabant'en, "Krabat" gælder, at den er sejlklar, men jollen er et problem: den har vist været sejlet på en sten eller er blevet tabt, der er i hvert fald et hul i den, som skal repareres før den kommer i vandet igen ! – og så har den ikke noget navn endnu; jeg tror, at den skal hedde "Nahomi" eller måske "Galadriel"? begge navne er fra eventyr, det første er en lille japansk tegneseriepige, det andet en elverdronning i Tolkien's "Ringenes herre". (Men nu har jeg vist vænnet mig til at omtale jollen under navnet "Lotus")