Drabanten "KRABAT"

Agten for tværs
Den gamle skipper ved roret i 1974.
Et par links:
"Drabant 22" er en aldeles dejlig båd.
Da jeg søgte efter en kølbåd, var et af mine kriterier, at den skulle være til at sejle singlehanded, fordi jeg nok vil sejle mere, end jeg kan få gaster med til.
Det ser ud til, at "Krabat" til fulde kan opfylde det ønske, for jeg har sejlet den fra Hornbæk til Frederiksvæk alene på en dag - og det var bare min 2. tur i en kølbåd overhovedet.

Men lad mig nu begynde med begyndelsen:
På grund af en arv havde jeg fået mulighed for at købe en kølbåd, som jeg har ønsket mig, siden jeg som helt ung var elev på skoleskib.
Det første, jeg gjorde, var at gennemtrawle annoncer på "nettet" og stille de tilbudte både op i skemaer for at sammenligne, jeg ville jo have den bedste, billigst muligt.
OK, man skal jo starte et sted, så jeg tog ud for at kikke på den, der lå nærmest; det var ikke den billigste, heller ikke den dyreste, og der var nyerere både som kostede næsten det samme, de lå bare lidt længere borte.
Jeg købte den første jeg så!
Jeg har da kikket på andre tilbud, men jeg havde hele tiden "Krabat" i tankerne når jeg så på andre både, for der var ikke andre med lige så meget charme og atmosfære.
Sælger var en herlig fyr, som har sejlet som bådfører i Københavns Havn i mange år. Når han havde sejlet i havnen dagen lang var det ikke lige sejlads, der stod på hans dagsordenen. Han har vist pudset og poleret mere på båden, end han har sejlet i den, den er i hvert fald flot holdt - billedet fra 1974 herover kunne lige så godt være taget i går - bortset fra for- og agter-pulpit.

Jeg har undret mig over navnet "Krabat". Mon Willy kendte til det tyske sagn bag navnet? Se noget af det, jeg fandt ud af om "Krabat" på nettet: Om troldmanden Krabat.

Næsten hjemme i Frederiksværk.
Sådan ser Frederiksværk ud fra indsejlingen til Kulhus Rende - der inde skal "Krabat" bo nu.
I vinterhi

Herover ses "Krabat" i Svanemølle Havn. Til højre er der kik inde i kahytten.
Pantryet
Kortbordet
Fra kahytten I havn
I kahytten - mod lugen.        Hjemme mellem "de store".  
morgenstemning
Tidlig morgen i Juni i Lammefjorden.